Motionera för att komma till ridning

Jag lär mig, han lär sig och förhoppningsvis lär vi oss tillsammans och blir ännu starkare tillslut.
Det är fortfarande kämpigt med all energi, det sätter sig i huvudet och spökena dyker upp överallt tillslut. Jag blir frustrerad över att inte komma till ridning och inte komma till ro någon gång vad jag än gör.

Så när man möter motgångar möter jag dem med att såklart bli frustrerad osv men sedan börjar jag snart att resonera, planera och tänka. Jag tror mig kunna resonera mig igenom allt i livet och hittills har det väl också faktiskt fungerat för mig.

Det jag kommit fram till denna gång är att jag måste gå upp ett snäpp till med träning motion och stimulering för Maltes.

Jag har inga restriktioner från veterinär eller kiropraktor vad gäller ridning, motion eller något annat. Hittills har jag hållit mig till att rida 3 dagar i veckan, ibland 4, aldrig två dagar på rad och resten från backen. Nu är det dags att gå ett steg till och börja rida två dagar på rad. Detta öppnar upp för möjligheten att rida ut och lite annan uppsutten träning utöver dressyrpassen i ridhuset som jag tror kommer hjälpa.

Jag testade i går och i förrgår och red dagarna efter varann och Maltes verkade inte alls bry sig om att jag hade ridit dagen innan. Slutet av passet gick dock riktigt bra och vi hittade tillbaka till känslan vi haft innan vilket var redan där ett litet bevis på att detta kanske är rätt väg under vinterhalvåret för att Maltes ska må bra 😊

Vi testar ett tag och går upp ett snäpp och utvärderar sedan. Fortsättning följer!

Gillar

Kommentarer