Ny bil !

När Mazdan efter 5 år hade gjort sitt och jag började leta ny bil var jag inne på att privatleasa en bil istället för att köpa. Jag gjorde en massa kalkyler och vi tog in offerter på olika bilar. Eftersom jag då enbart hade B - kort blev kriterierna därefter och lotten föll på Subaru. Efter många om och men slutade det dock med att vi köpte Gizmo vilket jag såklart inte har ångrat. Gizmo har nåt upp till alla förväntningar och har gjort ett bra jobb dessa snart 1,5 åren som vi har färdats ihop.

I samband med separationen och flytten i nov/december 2016 tog jag återigen upp tankarna kring att privatleasa. Sedan dess har jag återigen gjort en del kalkyler, räknat, tänkt, undersökt, rådfrågat, gnällt, ångrat mig och tillsist nu idag bestämt mig!

Anledningen till tankarna kring leasing är det bekymmersfria bilägandet helt enkelt samt att jag kör relativt lite per år i och med att jag bor, jobbar och har hästen i Alingsås.

I torsdags servades Gizmo hos Subaruverkstaden i Alingsås och om ca 2 veckor kommer han gå ut på annons efter en ordentlig rekond.Även denna gången var listan lång på krav och önskemål på kommande bil:

KRAV :
Automat
Dragkrok
Ska kunna dra 1800 kg med B-96
Kombi / SUV
Bra bagageutrymme
minst 150 hk
Max 4000kr / mån

ÖNSKEMÅL:
4- hjulsdrift
Parkeringssensorer
Backkamera
Bränslevärmare
App-Connect
Bluetooth

Under en längre tid var jag helt inne på att det skulle bli en Opel Astra Sports tourer 150 hk som fick dra 1800 men med med halverad lastvikt i släpet. Bilen hade mycket på listan men inte allt. Framförallt fick den inte dra släpet fullastat och det kändes lite "mellanmjölk". Jag provkörde olika varianter ett par gånger och kände mig okej-nöjd men ändå inte helt 100. En stor fördel var att denna bil kostade en bra bit under budget om 3600kr / mån.

Sedan kom ett erbjudande på en Subaru Forester upp, den checkade flera boxar gällande dragvikt, storlek, 4-hjulsdrift osv och fick dra släpet fullastat utan problem. Istället hade den egentligen inga finesser som Opeln hade, ingen App-connect, inga backsensorer osv och priset landade in på strax under 4000kr.

Så igår trillade jag över en sommarkampanj på en bil som vi hade varit och tittat på och fått offert på i våras men som landade in för långt över 4000kr budgeten. Det har egentligen varit den här bilen jag velat ha hela tiden men pengen mellan Opeln och denna var alldeles för stor för att jag skulle slå till. Men med sommarkampanjen landade den in på strax över budgeten om 4000 kr/ mån och då har den allt och lite till på både krav och önskemålslistan. Inga kompromisser alltså förutom 95 kr i månaden..

Så i morse ringde jag för att beställa... Första stället slut, andra stället slut, tredje stället slut och kollade resten av Sverige i samma kedja - slut. Efter lite googling och några ytterligare samtal hittade jag äntligen EN ett par timmar neråt landet som skulle vara leveransklar om 2 veckor.

Tidigare under dagen har jag fått offert, spec och all info kring bilen som byggdes förra veckan och jag hoppas kunna vara i hamna med detta under morgondagen! Så snart allt är klart får också ni reda på vilken bil det blev tillslut! :)

Gillar

Kommentarer