Nyårsafton

Hästarna fick lite sovmorgon i morse eftersom dem va vakna så pass länge igår :P Sovmorgonen va inte allra värst för kl 08 fick de gå ut, lite otåliga men annars hade dem inte tagit allt för illa upp verkade det som, båda mina hade lite hö kvar och Majje hade halm så de hade inte gått någon större nöd på dem vilket är skönt! Nyårsafton firades med Rasmus ena syster Justine och hennes sambo Bjrön och dotter Majken samt våra härliga Ornungabor Lovise och Axel som flyttade till sin gård i strax efter oss. Kvällen var väldigt trevlig och bjöd på många skratt och roliga historier! Vi började kvällen med en Champangedrink bestående av Sorbet och Asti vilket faktiskt va fin kombination. Sedan fick vi hemagjort vin av Lovise och Axel samt hemmagjord cider av Justine och Björn, båda drycker väldigt goda och jag blir mäkta imponerad. Lovise och Axel är ju allmänt duktiga på att göra de mesta själva från sin fina trädgård på gården, så duktig är inte jag :P När vin och cider var noga testade gick vi vidare till kvällens matlagning. Jag gillar ju röda trådar och när saker och ting har ett samanhang, förra året handlade allt om vatten och Säveån eftersom vi hade flyttat hit och faktiskt äger en bit av denna å. I år handlade det om firande i Champange. Vi har mycket att fira, inte minst att vi nu bott här i ett år, att det är andra året i rad vi får förmånen att fira nyår på vår alldeles egna gård. Sedan firar vi såklart även att vi snart har ett färdigt nyrenoverat stall, som vi gjort alldeles själv med mycket god hjälp av vänner och bekanta. Fira gör man best i champagne som därför blir kvällens tema. Välkomnnen – Sorbet med Cinzano Asti. Champagne är en region i Frankrike som är känt för fina viner och inte minst champagnen själv.I Champagne är man förtjust i soppor och sallader av olika slag, där potatis, kålrötter, bönor, linser och andra grönsaker utgör det dominerande inslaget. Därför inleder vi middagen med förrätten- potatis och purjolökssoppa Vichyssoie.
Varmrätt – Champagnemarinerad oxfilé, potatisgratäng och rödvissås
Efterrätt – Vaniljcrème med champagnegelé, hallon och blåbär
Lovise har också en blogg liknande min och både Rasmus och Axel får ofta stå ut med "vänta vänta jag måste bara fota" medans det jobbas i stallet, köps material eller vad det nu kan vara, därför har nu uttrycket "allt för bloggen" myntats av Axel och Rasmus va inte sen att haka på, därför kunde detta uttryck höras frekvent under kvällen när jag och Lovise fotograferade vår kväll från diverse vinklar. Med de sagt är nog detta min favoritbild från kvällen:
Kvällen avslutades med sedvanlig nedräkning och så klart ännu mer Asti! :)

Summasummarum en väldigt trevlig kväll och en bra början på det nya året 2016!

Gillar

Kommentarer

LoviseC,
Tack för en toppenkväll! :D
lovisec.wordpress.com
camillabergquist,