Ogräs och hustvätt

Helgen har susat förbi precis som alltid när det kommer till ledighet! Vi har haft min familj på besök och tittat på hus till mamma och pappa bland annat. Utöver allmänt grillmys så har vi även arbetat duktigt. Arbetet har bestått av ogräsbekämpning och hustvätt/förberedelse inför målning. I lördags jobbade pappa och Rasmus med att gräva bort ogräs på gårdsplanen under hela dagen och i går höll jag på i större delen av dagen. Trots den insatsen så är vi fortfarande inte klara men vi har kommit en bra bit på vägen så klart och det ser redan betydligt bättre ut än innan. När vi fått bort allt så kommer vi behöva bespruta gårdsplanen med något, jag vet ännu inte vad bara. Jag vill så klart vara så miljövänlig jag bara kan, men något måste vi använda vi kan inte lägga 2-4 heldagar på att resa ogräs i gruset flera gånger per år, det går bara inte!

Medans jag stod med rumpan i vädret och rensade ogräs förberedde Rasmus huset för målning genom att först montera ner lampor, trappen in till " fin-ingången" samt alla bräder till altanen som låg kloss ann mot huset. När allt var nedmonterat påbörjades tvätten av huset, halva huset blev klart i går och resten av halvan får Rasmus ta idag.

Inte nog med detta vi har även hunnit att putsa en av två hagar efter att hästarna flyttades till den nya hagen, blir väldigt fint när man putsar och vi kan redan se bra resultat i den hagen vi putsade sist, de växer väldigt fint gräs i den nu! :)

Gillar

Kommentarer