Olika fokus

Idag står det riddag på schemat, alltid lika roligt att fåsitta upp!

Det har väl inte gått så där jättebra ridmässigt egentligenmen jag känner ändå att han blir starkare och starkare för varje gång ochridbarheten blir bättre och bättre. Målet är så klart att vi ska hitta den därstabila takten i traven och dragläget med sug på bettet utan att han blir för tung.

Nu kan vi äntligen börja jobba lite mer ordentligt både frånmarken och uppsuttet vilket känns väldigt roligt.

Uppsuttet kommer fokus ligga på just ovanstående att hittatakten i traven och det där fina dragläget med näsan framme. Jag kommer arbetamed att han ska bli lyhört för de grundläggandehjälperna d.v.s. framåt ochstopp samt att följa runt. Det är också dags att påbörja arbetet medrakriktning lite försiktigt och Maltes måste lära sig att skänkel inte barabetyder framåt utan att det även kan betyda åt sidan. Emeli har ju påbörjararbetet med sidförande på töm så de kommer vi ha stor hjälp av när det är dagsför detta uppsuttet. När det kommer till galoppen är fokus på korrektagaloppfattningar på hjälpen och sedan bara på att stärka honom och att blistabil och trygg även i galoppen. Jagfattar galopp i ett hörn, låter honom galoppera något varv innan jag saktar avigen och ger paus efter lite trav, på den nivån är vi ännu. Än så länge stårjag i lätt sits i galoppen för att underlätta så mycket jag kan och inte sittaför djupt på hand rygg i galoppen.

På lina och töm kommer fokus ligga på att stärka galoppen,bomarbete och sidvärts. På linan är han som sagt stabil och fin i traven så därkommer vi utveckla det hela genom att lägga in massa övergångar, arbete överbommar samt tempoväxlingar i traven. Fokus kommer sedan ligga på att stärkagaloppen på lina genom att öka delen galopp per pass. Vi kommer arbeta medmycket övergångar även här eftersom galoppfattningarna är så pass stärkande. Jagkommer försöka kombinera mycket galoppfattningar med lite längregaloppsekvenser och sedan lägga in lite ”mindre” volter på lina i galoppenockså för att förbereda för det uppsuttna arbetet så mycket som möjligt.
På töm kommer Emeli fortsätta att arbeta med sidförande i skritt och trav samtatt även hon arbeta med galoppen precis som på lina.

När det kommer till arbetet med bommar har vi hittills hålltoss till 4 bommar och det senaste har jag höjt upp hälften av dem. Nu kan handetta och jag tänkte även avancera här genom att höja alla ibland och även läggain flera serier av bommar. Jag kommer även variera avståndet mellan bommarna såmaltes måste anpassa steglängden. Jag planerar även att kanske låta honom skuttaöver något litet minihinder på lina här snart för att få mer variation i hansträning. Kan man komma så pass långt atthan kan galoppera över bommar också samt kanske hoppa lite små ”sockerbitshinder”tex lite studs på lina så hade det nog gjort underverk, men dit är det en litenbit innan vi är JSka vi tänka ännu längre fram kanske vi även kommer kunna göra de arbetetuppsuttet sedan.Gillar

Kommentarer

Linda - Rosa Chica,
Tävling på bloggen där du kan vinna valfritt smink från IMSO.COM 😃 (finns även 20% rabattkod på imso.com)
Tipsar även om en Chanel look alike väska för 215kr - Originalet kostar ca 40.000 kr så är ett riktigt bra Lyx vs Budget tips!
www.rosachica.se/category/shoppingtips