Outfit i hagen

Eftersom vi haft en hel del hagrelaterade skador har Maltes sedan i somras benskydd runt om i hagen.

Självklart är det en risk för bland annat skav eller liknande av att ha skydd så pass långa dagar i hagen men risken för att han skadar sig mer allvarligt om han inte har skydd är betydligt större. Jag har haft Maltes strax över 1,5 år och vi har redan haft två längre konvalescentperioder enbart pga. att han har slagit sig själv på benet i hagen.

Till hagen har jag valt att använda mig av terrängskydd som har en insida av EVA skum som inte suger åt sig vatten. Skydden andas och har en PVC-skena som skyddar senorna fram. Kraftiga kardborrelås för att Maltes inte ska få upp dem. Jag har även klippt av kardborren så dem hamnar kloss ann varandra för att försvåra för honom att öppna dem själv. Maltes har nämligen en historik av att "äta upp"/slita sönder både skydd och boots på löpande band tror fri tillgång till hösilage, grenar och leksaker i hagen.

I början använda jag mig av dyrare skydd också dem terrängskydd men från NEW, dessa strimlade Maltes rätt fort och det blev dyrt att köpa in nya sådana kontinuerligt, dessa han har nu kommer från Hööks och jag tycker dem fungerar riktigt bra. Kanske att dem inte andas fullt lika bra men så här under vintern fungerar det kanonbra.

Maltes är helklippt och är täckad därefter beroende på väder, så här ser det ut när temperaturen ligger runt 2-6 grader med inslag av regn som dessa dagar.

Benskydd : Expert X-country Equi-Guard® runt om
Boots: Diverse olika märken allt eftersom de behöver bytas ut

Eksemtäcke: Gekås
Täcke: Horseware Rhino turnout 200g med hals från Rambo 100g foder


Gillar

Kommentarer