På töm!

Strumpan går ca 2 dagar i veckan på töm och går då med gummiband under magen och bakom rumpan under uppvärmningen. Gummibanden är till för att stärka henne och arbetet är jobbigt vilket är anledningen till att hon endast har banden under uppvärmningen. Jag tycker mig se skillnad i hennes form med och utan banden så jag hoppas dem kommer ge oss bra resultat med tiden. I dagsläget sitter dem på ca 15 minuter och vi har precis börjat introducera dem i galoppen.


Efter uppvärmningen får hon paus då jag tar av banden och sedan jobbar vi ytterligare lite till på töm utan band. Oftast blir det först lite travjobb med övergångar i båda varven och sedan lite galoppjobb, även där med övergångar och hela tiden fokus på avspänning och kontakten på båda tömmarna.

I galoppen är fokus på att hon ska göra de jobbet lika avslappnat som traven, jag vill att hon ska kunna behålla den fina låg formen hon har i traven över i galoppen utan formändring och kunna gå mellan trav och galoppövergångar i samma fina avslappnade låga form. Det blir bättre och bättre för varje gång tycker jag och hon är absolut mer liksidig sedan veterinärbesöket, även om hon såklart fortfarande har en svag och en starkare sida så är det inte lika stor skillnad i varven nu som förr.

Vi jobbar både på stora volter samt längst hela spåret. Tanken är också att jag ska få hjälp i dagarna med att få henne att gå sidvärts på töm också men de behöver jag lite hjälp av så har kallat in min kära tömkörningsspecialist Emeli för de uppdraget :)

Gillar

Kommentarer