På tur på egen hand

Igår var jag och Maltes ute på tur på egen hand, denna gång med ridning på schemat. Vi är anmälda till en pay and ride på söndag i Gråbo och därför besökte jag anläggningen igår med Maltes för att visa honom runt. Olyckligtvis lyckades han bli skrämd i ingången till ridhuset vilket gjorde att utgångsläget försämrades men vi tog oss igenom det och kunde på slutet rida överallt utan hopp och stopp. Hur det går på söndag när vi kommer in i ridhuset bakifrån och med domarbord osv står parkerat precis där han blev skrämd igår de vette tusan men vi får testa!

Oavsett så var Maltes väldigt duktig iaf och skötte sig jättebra trots incidenten. Vi blev trevligt bemötta när vi anlände och väl omhändertagna. Jag fick parkera intill ett annat ekipage och insåg snabbt att sadelkammaren på släpet blev blockerat. För att kunna sadla osv utan att binda fast Maltes så förflyttade jag alla saker till andra sidan innan jag lastade ur. Hur man gör när man har andra ekipage på båda sidor har jag ännu inte löst men i framtiden kanske jag måste knyta fast honom i grimskaft bak på släpet för att kunna gå och hämta sadel/utrustning.

När Maltes väl var urlastad fick han se sig omkring lite innan jag började göra iordning honom.

Först red vi en sväng ute på ridbanan, sedan ca 30 min i ridhuset och avslutningsvis en promenad på vägarna kring anläggningen. Den fina flätan vi hade när vi kom lyckades vi tappa på vägen 🙂

Vi kände oss båda stolta, glada och nöjda när vi åkte hem. Det känns väldigt skönt att inte vara helt beroende av hjälp för att kunna åka någonstans och träna.

Gillar

Kommentarer