Huset - Planlösning!

Som jag nämnde i mitt första inlägg har vi ritat om planlösningen en del. Från början bestod undervåningen av ett större badrum samt bastu. Vi behövde få in ytterligare ett sovrum men utan att tappa tvätten och toaletten så klart. På övervåningen har vi ritat om lite i hallen, gjort köket större samt satt in ett till fönster i köket. Eftersom altanen som kommer med huset räknas in i den totala byggnadsytan fick vi även rita om även denna. Här kom Linda med bra synpunkter och istället för att ha breda gångar på var sida om huset där balkongen var bredare än huset, valde vi att göra tvärt om. Balkongen blir alltså smalare än huset och det blir en gång på varje sida av huset där man kan gå in/ut. Framför huset får vi istället en större öppnare sällskapsyta, bredare än innan och enklare att möblera. Totala ytan av balkongen var tvungen att minskas med strax under 10 m3 för att klara byggnadsytan och det klarar vi precis på de här sättet. Även här ritade jag i Paint som sedan skickades till arkitekten för att ritas om "ordentligt".

Runt trappen på övervåningen kommer vi ha glas istället för ett standard träräcke som ingår, självklart kommer det vara samma typ av glasräcke som kommer pryda balkongen. Glaset kommer göra att allt känns ännu mer öppet än vad det kanske kan se ut på bilderna. Den streckade linjen som går över vardagsrum och matplats står för ryggåstak och innebär ett sneddat tak med sin högsta punkt på 3,3 meter istället för normala 2,4 meter , en detalj jag bara älskar!

Såhär såg planritningen ut från början:Och så här ser vårat hus ut efter omgångar av korrigeringar:

Gillar

Kommentarer

lborgstrom
lborgstrom,
Häftigt att kunna rita sitt egna hus ändå 😊
nouw.com/lborgstrom
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Ja det är verkligen hur häftigt som helst! Man får kompromissa en hel del men samtidigt kan man göra så många olika val precis efter vårt egna tycke! 😊 Fantastiskt!
nouw.com/camillabergquist