Planering stallbygge

Förra helgen var vi i nya huset och mätte upp garaget med laser. Min syster som är arkitekt var med och ritade upp allt i sin dator vilket resulterade i en planlösning som vi kunnat använda oss för att rita upp stallet.

Stallet är tänkt för Strumpan och en ponny som framförallt kommer gå på lösdriften som är integrerad i stallet.

Sedan dagen då vi köpte huset har jag stött och blött olika idéer på planlösning för stallet. Det har varit många olika förslag men i helgen efter uppmätningen så landade vi i detta som är det vinnande förslaget. Det känns som de förslag där vi utnyttjar ytan på absolut bästa sätt. De är också flexibelt och ger möjlighet till förändring i framtiden om man skulle önska.

Gällande uppställningsbågen så kommer den nog inte köpas in till en början utan endast en stolpe men den illustrerar uppställningsplatsen på ritningen.

Linda ritade upp allt och vi fick det sedan även i 3D!

Sadelkammaren är inte bara sadelkammare utan kommer också rymma kraftfoder och täckestork då detta är det enda rummet som är uppvärmt. Det är lite tight kring dörren in till sadelkammaren men de är för att maximera storleken på box och lösdrift.

Boxen är framförallt till för att hålla den häst/ponny som inte ska ridas för tillfället samt att det blir ponnyns box vid extrema väder då hästarna behöver stå inne över natten. Strumpan kommer vid dessa tillfällen använda lösdriften som box så den byggs så den kan stängas igen helt på ett enkelt sätt när så är nödvändigt.

Gillar