Phantom of the opera

I lördags var jag, Christian och min syster på Operan i Göteborg. På Scen utspelades musikalen Phantom of the Opera. Vi var alla tre överens om att det var en fantastik konsert och vi hade en väldigt trevlig kväll tillsammans. I pausen hade jag beställt räkmacka och ett glas vin till oss alla tre som vi avnjöt på Operabaren en trappa upp.


The Phantom of the Opera är en av de största musikalsuccéerna i världen. 1986 spelades den först i London och två år därefter första gången på Broadway. Musikalen var alltså ett år äldre än Linda och troligen även fler i publiken även om kanske medelåldern var äldre än konserten. Alla uppsättningar av musikalen har gått för fulla hus. Anledningarna till succén är många, bland annat finns där flera populära musikalnummer, såsom titelsången, Music Of the Night, Think Of Me, Wishing You Were Somehow Here Again och All I Ask Of You. En annan anledning är handlingen, som har ett klassiskt "skönheten och odjuret-tema". Tekniken under uppsättningarna var banbrytande vid urpremiären 1986 och håller fortfarande en hög klass. Det är mäktig scenografi och musiken gör det hela bara ännu bättre.

Enligt thephantomoftheopera.se har över 100 miljoner människor har sett musikalen, som är översatt till 14 olika språk. Den har satts upp i cirka 150 städer i över 25 länder.


Gillar

Kommentarer