Promenad och lastträning

Tidiga mornar och nytt jobb innebär trötta ögon på eftermiddag/kväll. Men grus i ögonen eller ej så har det vart fullt upp här ändå.

Maltes har promenerat längst den nya vägen även idag och det gick fin fint. Bytte sida och gick på andra sidan en bit förbi hingstarna och de gick bra testar nog det direkt nästa gång! Vi promenerade strax under 40 minuter och höll oss mestadels på asfalt för att få så bra underlag som möjligt för benen. Maltes börjar bli lite hoppig och studsig nu efter två veckor av skritt. Eftersom benet ser så pass bra ut nu tror jag att han kommer få gå på lina/töm någon dag denna vecka med mestadels skritt såklart men med inslag av ett par travsteg här och där samt en massa bommar i skritt. Inga långa travsekvenser men en del övergångar för att hålla honom igång och på mattan. Jag tror de är en bättre lösning än att låta honom bli för överhettad.

Efter promenaden lastade jag en stund ensam utan Rasmus bakom. Jag tog av bommen och jobbade bara på att han skulle gå in i släpet och stanna där.  Han går ju in enkelt men han vill helst inte stanna kvar där inne dock så det övar vi på nu. Han får gå in, äter lite mat i skålen och när han vill backa ut stoppar jag honom försiktigt och ber honom gå in igen och äta lite till osv. Jag är också nogrann med att jag nu initierar när han ska backa ut. Det går väldigt bra när vi är ensamma men när någon står där bak och vill flytta bommen är det inte lika enkelt så det är ju den biten vi fokuserar mest på annars när Rasmus är med. Vi jobbar med att Rasmus ska kunna klappa honom och röra bommen utan att han ska bli stressad och rädd. Trägen vinner! :)

Gillar

Kommentarer