Promenaderna fortsätter

Ja vi fortsätter såklart promenera enligt ordination även om jag inte uppdaterar om det varje dag. Just vid rehabilitering är jag alltid extremt nogrann att följa allt och göra de som ska göras så bra som möjligt. Med en frisk häst är jag såklart också jätte nogrann men det är inte lika farligt om det blir någon extra dags vila lite här och där. För rehabiliteringshästen dock missar jag aldrig en promenad eller något annat som ingår i planen. Jag ställer helt enkelt klockan ännu tidigare om det så behövs.

Promenaderna blir lite vildare för varje dag. Maltes står väldigt snällt i sin hage och promenaderna går över lag bra men det kryper i hans kropp och han exploderar oftare och oftare nu. Skönt vi snart ska in på återbesök. I går kväll gick vi i paddocken i regnet och helt plötsligt pep han till och reste sig utan egentlig förvarning i resningen bytte han samtidigt riktning och svängde runt. Jag var inte tillräckligt snabb i min reaktion utan jag flög efter honom hängande i grimskaftet vilket resulterade i att Maltes tappade balansen och gick omkull. Inte jättebra när man nyligen opererat ryggen. Nu satte han sig först på bakbenen och la sig sedan så jag tror de gick bra men ändå så jäkla onödigt. Dagen dess för innan träffade vi på en stor lastbil på vägen som var snäll nog att stanna så vi kunde passera mellan honom och 3 post lådor, Maltes tog som tur va det hela med ro vilket jag tackar gudarna för.

Så egentligen går det bra och jag hoppas han kan hålla sig i skinnet några dagar till. Jag varierar promenaderna mellan att gå ut i skogen, på uppfarten och i paddocken. Vi håller oss till promenader utanför gården tidig morgon för att få så lite trafik som möjligt, man behöver ju inte utmana ödet. Utöver promenaderna stretchar jag honom varje dag på lite olika sätt.

Gillar

Kommentarer