Rakriktning

Jag har börjat lyssna på en podd som är så otroligt lärorik inom huvudämnet dressyr. Anledningen till att jag ramlade in i detta är att jag sökte efter lite mer kunskap kring rakriktning att grotta ner mig i. Jag har nämligen en hypotes om att det ligger en hel del förklaring där för Strumpan. Hon har haft en väldigt tydlig svag sida ända sedan hon kom och lite mer svag än normalt, nästan känts som om hon bara varit hanterad från ett håll i princip. Även om jag jobbar mkt med detta så har det varit svårt att nå hela vägen fram för när hon varit för spänd har hon inte riktigt tillåtit en att komma åt den sidan. Kanske fanns problemet redan från början vilket gjorde att hon var svagare i ena sidan eller så utvecklades det med tiden just pga hennes betydligt svagare ens sida. Lite hönan eller ägget fråga.

Oavsett så är de iaf något vi måste jobba vidare på ännu mer än tidigare och jag har därför läst på och försökt vidareutveckla mina kunskaper. Podden belyser rakriktning väldigt noga och jag har fått med mig mycket nyttigheter. Den största lärdomen är nog att den sidan man tror är lättare att böja egentligen är rak. De enda som händer i den sidan är att hästen viker halsen för att kompensera en rak kropp medans bålen fortfarande är spikrak. Sjukt intressant och många polletter som trillat ner. Jag har ju hjälp av tränare kontinuerligt också men kunskap har man aldrig fått för mkt av.

Idag har vi skrittat i ridhuset och tänkt lite på de jag lärt mig, försökt rida mer för ytterhjälperna och inner skänkel mot ytter tygel. Strumpan va duktig och kändes fin även i den lilla traven vi nu lägger till. Vi smyger också in lite början till sidvärts vilket Strumpsn tycker är lite klurigt men vi tar de i sakta mak så sitter de snart de med :)

Gillar

Kommentarer