Redo för sprängning

Tomten är nu redo för sprängning, eller sk. spräckning är väl den mer korrekta benämningen på de som ska utföras. Entreprenören har slutfört sprängningsarbetet hos grannen och nu flyttat över utrustningen till vår tomt. Hos oss ärvdet bara en liten ”klack” som ska bortaplan det borde inte stallet för lång tid. När klacken är borta kan markentreprenören påbörja arbetet med tomten och platsen där huset ska stå.

Det syns inte så bra på bilden men tomten är nu förberedd via schaktning för de olika planen dör huset ligger i suterräng.

Pinnarna som synes på bilden är markeringar av husets hörn som mättes ut förra veckan för att se vart huset ska ligga och hur mycket vi behöver spräcka bort av bergsklacken. När spräckningen är klar och tomten förberedd och utfylld med stenkross kommer man göra en finutsättning med mer exakta markeringar. Utsättningen görs hela tiden med GPS och blir väldigt exakt.

Som man kan se på första bilden har grannen nedanför oss fått panel och tak på sitt hus vilket de inte hade sist vi besökte tomten. Tänk när vårat hus får panel och tak, då känns det verkligen på riktigt! :) :)

Gillar

Kommentarer