Reflektion av gårdagen

Det är farligt att börja planera för framtiden, då får jag oftast smäll på fingrarna... Så även denna gång.

Sedan operationen och ridpass typ tre så har inte Maltes visat någon tendens till obehag vid ridning. Han har varit lite springig och joxar en väldig massa i skritten men de ser jag inte som obehag utan de är mer utbildningsmässigt eftersom han bara är inriden och inte utbildad ännu. Men i går kom något nytt beteende som verkligen inte kändes bra. Allt kändes kanon i skritten han gick snällt och fint på långa tyglar och när jag kortade dem fick jag honom faktiskt att slappna av lite och länga halsen, stort steg för honom. När jag sedan skulle börja trava stötte vi genast på patrull, Maltes började slå med svanen och huvudet ungefär som innan operationen, när jag la hann skänkeln och smackade lite försvarade han sig genom att slänga upp huvudet och göra ett typ "hoppsasteg". Efter några sånna hoppsasteg gick han sedan fram och det kändes helt OK, vi svängde lite och de gick bra också. Jag gav paus efter ett par varv med ordentlig trav. Efter pausen va de samma sak igen tyvärr när jag bad om trav, testade tre omgångar med paus emellan och avslutade tredje gången när han travade på ordentligt utan att gå emot. Jag kände att det var ingen ide att hålla på mer om det nu bara va så att vi hade en dålig dag, lika bra att avsluta när han gjorde de han skulle och travade på.

Jag försökte genast rannsaka oss om jag gjorde något annorlunda eller om någon skavde eller gjorde ont av utrustningen men jag kunde inte hitta någonting som var annorlunda, förutom en sak att jag inte longerade innan jag satt upp. Jag har ju sedan operationen longerat honom innan uppsittning för att ryggen ska komma igång. Senaste perioden har jag minskat på longeringen mer och mer och i går skrittade jag bara fram honom 15 minuter innan jag hoppade upp. De senaste två gångerna har han i princip bara fått jogga 2 varv på lina innan jag suttit upp och det har fungerat bra. Jag får dock inte riktigt ihop det med hans beteende ändå men visst kan det ha betydelse. Jag får testa longera innan uppsittning på söndag och se hur det går då. En annan sak är ju att jag skrittade ut i veckan och alltså la in ett tredje uppsuttet pass på en vecka jämfört med två, men jag tycker inte heller de skulle ha någon betydelse.

Utöver allt så hostade han 3-4 hostar på rad när vi värmde upp också, känns så där eftersom vi avslutade medicineringen för ett par dagar sedan, trodde nog han skulle vara bra alt mycket bättre nu och inte sämre, ja ja vi får se hur detta fortskrider..

Hur mycket jag än ältar detta kommer jag inte få några svar försen på söndag då jag testar sitta upp igen. ska verkligen försöka hålla modet uppe men de är inte jättelätt.


Gillar

Kommentarer

Camilla,
Vad trist 😟 Jag fick mig också en mindre käftsmäll idag. Så trist.
Hoppas det släpper till nästa pass!
camillajarnedal.blogg.se
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Usch jag läste precis, så trist ni inte får komma igång som tänkt! :/ Måste va nog för vår del framöver efter allt detta nu!
nouw.com/camillabergquist