Ridning på utebanan för första gången

I förrgår kväll red jag Maltes för 3dje gången utan att longera innan jag satt upp. Till råga på allt red vi ute på utebanan vilket var första gången.

Utebanan är belägen intill stallägarens hus på ena sidan och ridhuset med tillhörande uteboxarna på andra. Från ridbanan ser man också stallet, travbanan och hagarna. Det var full aktivitet i går kväll både i huset, stallet, hagarna och framförallt uteboxarna där det mockades för fulla muggar. Precis intill ridbanan släpptes en häst ut på lite bete medans ägarinnan fixade med boxen.

Mitt i allt detta red jag Maltes som var helt med på noterna hela tiden i skritt trav och galopp. Visst tittade han när kompisen rullade sig i gräset i hagen intill eller när en höst gick ut från uteboxen men generellt var han bara med mig och skötte sig exemplariskt.

Eftersom han gjorde precis allt jag bad honom om så red jag inte så länge utan avslutade efter två varv galopp med massa klappar beröm och godis.

Christian var med och tittade och fotade. Han kommenterade efteråt att det såg så enkelt ut allt bara flöt på. Han tyckte att övergångarna bara flöt in i varandra och att Maltes lyssnade på min minsta signal. De måste ju, helt klart, vara ett av de bästa betygen man kan få 😊

Gillar

Kommentarer