Riktigt bra galopp idag

Maltes gjorde ett riktigt bra pass idag på flera plan. Min förändring med att skritta mer i början i lösgörande syfte innan jag går vidare har visat sig vara en bra idé. Idagsläget skrittar jag honom (gärna ute) minst 10 minuter för hand innan jag hoppar upp. Sedan skrittar jag nåt varv till på långa tyglar innan jag kortar dem och rider volter, S-linjer, flyttar honom, vänder, ställer och böjer, allt hela tiden med fokus på stretching av överlinjen, lösgöra bogarna och få honom att följa mig. Detta skrittjobb tar mellan 10-20 min beroende på status.

Idag klarade vi oss med 10 min skrittjobb innan vi gick vidare till traven. I traven var han riktigt fin i vänster varv och här jobbar vi samma som i skritt i början. I höger varv fick jag lägga lite mer jobb innan jag fick honom att följa och komma i korrekt balans/takt. Men när vi hittade varandra även där så gick allt annat bara bättre och bättre sedan.

Vi hade två riktiga höjdpunkter under resten av passet, båda i galoppen. Den första var när vi galopperade längst fyrkanten i vänster varv och jag la in lite tempoväxlingar. Jag kom på mig själv med att bli lite mesig och låta honom gena i hörnen. När jag korrigerade hamnade vi i betydligt bättre balans direkt och den lite heta "stampiga" galoppen blev mer rund och avslappnad, ryggen kom upp och vi hade fortfarande ordentligt tryck/sug framåt. Hör kunde jag sedan rida tempoväxlingarna mer med kroppen och frikoppla handen. Jag kunde lätta av och han låg kvar i den mer samlade galoppen och likadant även i ökningen, Riktigt bra!

Andra höjdpunkten var avslutande arbetet i höger varv även detta i galopp. Anki kom in med sin häst och började ställa ut små koner längst långsidan med sin häst på släptåg. Detta utnyttjade vi och gjorde samma arbete som åt vänster med tempoväxlingar längst fyrkanten där vi passerade Anki och konerna hon ställde ut. Maltes tittade men fortsatte och satt riktigt fin både samlad och lite mer framåt galopp. För att tänja på gränserna ännu mer svängde jag snett igenom och red genom/mellan konerna ut i vänster varv och red förbiAnki i det "farliga hörnet" i förvänd galopp. Han gjorde det riktigt riktigt bra och där valde jag att avsluta och trava av för att sedan hoppa av. Anki sa Wow när jag hoppade av så det var inte bara jag som tyckte det kändes bra :) "Han var verkligen perfekt inom ramen" var en perfekt kommentar av henne därefter vilket kändes spot on :)


#P.r.e #dressyr #harmoni #purarazaespanola #maltesxxi #älskadehäst

Gillar

Kommentarer

Mlieaxelsson
Mlieaxelsson,
Tävla på min blogg om ett tagelarmband du själv får designa, flätat med tagel ifrån din egna häst.
3 vinnare.
nouw.com/mlieaxelsson