Sadel klar och ridning

I detta nu är sadeln på väg hem med Rasmus i bilen från Göteborgs sadelmakeri. Sadeln var klar redan i går eftermiddag men vi fick inte tid att hämta den i går eftersom mamma och pappa är på besök. Lisa hade stoppat om den som vi sagt och breddat kanalen då gott det gick. Bak var det enklare att flytta bossorna åt sidan och bredda kanalen, fram var det inte lika enkelt så där har Lisa också tagit ur lie stoppning i kanterna och på så viss breddat kanalen. Känns bra att detta nu är klart och att vi har en bra sadeln nu när jag får börja rida igen!

I går joggade Maltes på lina i paddocken, i uppehåll och hör och häpna- sol! Känns som om det var evigheter sedan det var uppehåll och sol. Solen värmde ordentligt och det var riktigt varmt ute, riktigt kvavt till och med så Maltes och jag blev varma snabbt. Fick lägga in lite extra pauser så han inte skulle bli andfådd i och med värmen. Även i går la jag in ett par galoppfattningar och Maltes galopperar kanon verkligen, så himla glad över de. Eftersom just galoppen har varit jobbig för Malte var jag rädd att vi skulle behöva backa massa steg, men inte han är med reda från början och bjuder på runda fina avslappnade språng!

I dag blir det ett uppsuttet pass igen i den nyomstoppade sadeln, hoppas det kommer kännas bra! Lisa rekommenderar mig fortfarande att rida med korrektionspadden för att jag ska påminnas att inte tippa mitt bäcken bakåt. Maltes behöver egentligen inte padden längre i och med att sadeln är omstoppad men det är väldigt viktigt att jag sitter i rätt balans så därför ska jag fortsätta rida med den fast med lite mindre korrigering än innan omstoppningen.

Återkopplar kring sadeln när jag ridit! :)

Gillar

Kommentarer