Sadelprovning

Sadelprovningsdagen har i sin helhet gott bra. Lovise och Kaprifol var först ut och de fick med sig tre sadlar ner till paddocken som sedan eliminerade till en som passade både Kaprifol och Lovise, så härligt för dem!

Strax efter halv sex var det Maltes tur och sadel efter sadel valdes bort och tillslut hade även vi 3-4 sadlar som skulle testridas. Fram till testridningen tyckte jag det gick bra men under själva ridningen i sadlarna tyckte jag det blev väldigt jobbigt mentalt. En av sadlarna visade Maltes direkt att han inte gillade så där skrittade jag bara något varv innan jag hoppade av.

På slutet var det två sadlar kvar egentligen en Amerigo Vega och en Amerigo Alto. Vi bytte sadlar fram och tillbaka och sadelmakaren Lisa gick med och kände, klämde och bytte till en padd under sadeln då vissa behövde stoppas om för att passa ordentligt illustrerades detta med padd med olika fyllningar.

Lisa påpekade att kombinationen av min kropp med ett roterat bäcken och en trasig länd med Maltes ryggproblem såklart inte är den bästa kombinationen. Hon påpekade att det viktigaste är såklart hur Maltes rids och hur jag sitter på hans rygg, sadeln är inte allt även om det är viktigt att han får en bra sadel med rätt förutsättningar. Det är viktigt att vi hittar en sadel som passar Maltes och en sadel som får mig att sitta så bra de bara går.

Efter en stund av sadeltest på ridbanan började Maltes tröttna och han började kännas trött både mentalt och kroppsligt.
Samtidigt som jag kände att Maltes började bli trött i kombination av all info kring mitt bäcken och min kroppshållning hur de påverkar Maltes blev det lite för mycket för mig och jag mådde rätt dåligt där ett tag psykiskt. Lovise var gullig och stannade kvar och hjälpte mig med alla sadelbyten väldigt skönt speciellt eftersom jag själv tyckte det var jobbigt.

När jag testade Alton för andra gången kände jag att de räckte för Maltes så jag valde att avsluta provningen även om Lisa egentligen hade velat att jag red i Vegan igen för att kunna jämföra.

En sammanfattning av dagen som var relativt jobbigt mentalt för min del men såklart mycket givande! Fortsättning följer hur vi ska gå vidare!

Gillar

Kommentarer