Sadelträsket

Av mitt förra inlägg inser man att vi inte hittade något i går som var så där wow super bra, samtidigt lärde jag mig väldigt mycket och jag fick en hel del nya insikter som jag kanske inte tänkt på förut. Nya insikter som både var bra och dåliga.

För att summera det hela kan vi säga att troligen kommer vi inte hitta någon sadel som är 100 % till mig och 100% till Maltes i dagsläget eftersom ingen av oss är "normal" utan vi har våra egna problem som kanske egentligen inte är den bästa kombinationen. I de båda Amerigo-sadlarna som vi kom fram till var de bästa alternativen i går får både jag och Maltes kompromissa. För Maltes kan man säga att sadeln är "90%-ig" och troligen kommer vi inte så mycket närmare än så om jag ska sitta i sadeln. Kanske hade en Jensen varit en ännu bättre sadel men en sådan sadel skulle jag hamna helfel i och de skulle generera en sämre kombination för Maltes jämfört med den 90%-iga Amerigo-sadeln.

Spontant vill man (jag) ju i detta läget bara säga ta en sadel som är optimal för Maltes och så får jag bara lära mig rida i den. Men så lätt är det ju inte tyvärr en sadel som är optimal för Maltes men som sätter mig i obalans gör mer skada än nytta.

Lisa stannade kvar en bra stund efter att vi hade avslutat sadeltesterna och diskuterade igenom situationen ordentligt med mig, Lovise och Rasmus vilket gjorde att jag kunde släppa den största ångesten och faktiskt landa och reflektera över vad vi hade för alternativ.

Amerigo Vegan är nog snäppet bättre för Maltes då den sadeln hade bredare midja men frågan är om jag satt bättre i Alton egentligen. Egentligen behöver jag en ännu smalare midja för att få hjälp att tippa mitt bäcken i korrekt position Vegan är smalare än en Jensen sadel men fortfarande tillräckligt bred för Maltes. Nu ligger inte varken Vegan eller Alton i helt 100 korrekt balans utan behöver korrigeras i stoppningen lite.

De Lisa kan göra med Vegan är att hon kommer stoppa om den helt och bygga upp den lite mer bak så balansen blir bättre, i dagsläget ligger den lite i bakvikt. Utöver helomstoppning och justering efter Maltes rygg kommer hon också bredda kanalen genom att flytta ut bossarna lite så Maltes får helt fritt för tornutskotten.

Jag har fått ok från säljaren att rida i sadeln i gen under veckan för att kunna utvärdera ordentligt innan jag bestämmer mig. Det är inget lätt beslut men jag hoppas vi är på rätt väg, vi är i alla fall betydligt närmare en lösning nu än vi var innan tisdag eftersom hoppsadeln inte alls va nå vidare på Maltes.

Gillar

Kommentarer