Säkerhet vs utseende

Även om jag kan vara lite nördig när det kommer till matchning så tummar jag dock aldrig på säkerheten eller för den delen hästarnas välbefinnande.

Jag har fått någon kommentar gällande att gallren i stallet är åt olika håll och att det kanske var snyggare med mörka träbalkar mot taket istället för dem nya vita. Absolut ingen elak kommentar men mer du som matchar allt annat, stör du dig inte på att gallren är åt olika håll? Även om jag som sagt till och med kan klassas som lite extrem när det kommer till matchning och utseende med hästarna så tummar jag aldrig någonsin på säkerheten. Ta fönstergallren som ett exempel. Bästa hållfastigheten får man om man för varje fönster väljer att placera gallren på kortast möjliga avstånd. Detta innebär att alla fönster i boxarna får stående galler medans den ensamma tillkommande boxen på andra sidan har liggande galler. Anledingen är för att fönsterna är olika storlek och form. Dem fyra fönstren i boxarna är avlånga och inte så höga medans det större fönstret på andra sidan är högre än vad det är brett och fick därför liggande galler. För mig var det ett jättelätt beslut och ingenting jag ens behövde fundera över. Detsamma gäller takbalkarna i stallet, dem gamla var för dåliga och gick inte att bevara, därför fick vi förstärka dem och sedan klä in dem.


När jag tränar tycker jag det är jättekul att matcha med schabrak, lindor, luva och mina kläder. Kan jag matcha så gör jag det, men inte på bekostnad av säkerhet eller hästens välbefinnande. Se tex hur Maltes kan se ut i hagen ibland, ett rutigt täcke med en enfärgad mörkblå hals med brunt kantband medans han i andra samanhang kan ha en minutöst matchad outfit på en träning.

Gillar

Kommentarer