Satsning i hälsans tecken

När jag tillfrisknat från Covid -19 utmattningen och energin sakta började komma tillbaka kände jag att något måste göras gällande min vikt, hur jag äter och lever för under de dagarna jag var isolerad eskalerade ätandet till något sorts maximum i rent känsloätande. Inte bra.

Jag har alltid tidigare räknat kalorier, det har alltid varit min metod och det har väl fungerat bra i sort. Den här gången kände jag dock att jag ville ha lite hjälp på traven och började sondera terrängen. Snabbt halkade jag in på Viktväktarna och när jag såg att dom erbjöd ett par månader gratis och att man kunde betala med friskvårdsbidraget från jobbet så var saken klar. Upplägget är lite liknande att räkna kalorier viket jag trivts med tidigare förutom att man räknar deras sk SmartPoints istället.

Min första utmaning blev att skriva en presetnation och berätta mitt varför förra veckan. I samma sekund som jag börjar skriva får jag en notis om ett minne 3 år tillbaka. Bilden som kommer upp är från Göteborgsvarvet på dagen för 3 år sedan. Där hade jag målbilden klar, jag ska tillbaka 3 år i tiden i en 2020 års edition!


Det här blev min presentation för de dryga 100 medlemmar och coach som nu året ut ska peppa varandra att nå våra mål. Camilla heter jag 36 år och nu börjar min resa för att komma tillbaks 3 år i tiden. Idag för 3 år sedan sprang jag Göteborgsvarvet på 1 h 53 minuter och hade energi kvar att fortsätta springa när jag kom i mål. Jag höll ett tempo på 5:23 min/km i 21 km och minns hur arg jag var för att jag inte hade tagit i mer och för alla som var i vägen på slutet så jag inte kunde springa fortare. Jag var inte lika tok-smal som när jag var tonåring men jag var hälsosam. Sedan blev jag gravid och fick missfall för att i januari 2018 bli gravid igen. Graviditeten blev en mardröm, i augusti kraschar min sambo och blir långtidssjukskriven ungefär samtidigt blir jag sängliggande och blir liggande tills min dotter föds 12 e oktober 2018 i akut kejsarsnitt p.g.a. havandeskapsförgiftning och organpåverkan. Det tog lång tid (månader) att komma tillbaka efter förlossningen, jag hade dåliga levervärden och fick även en infektion efteråt med tillhörande sjukhusvistelse samtidigt var min sambo sjuk. Jag gick totalt upp nästan 30 kg under min graviditet var av 10 kg på bara några veckor i slutet p.g.a havandeskapsförgiftningen och 2 månader sängliggande i slutet. 10 kg är kvar och 15 kg ner totalt är mitt drömmål. Nu är min dotter 19 månader och jag har nyligen börjat jobba igen efter 2 år hemma och jag trivs inte med mig själv längre. Det blir ännu mer uppenbart när man vill klä upp sig för att åka till jobbet, kläderna sitter för tight och köpa större ger ännu mer ångest. Så nu kör vi - åter till 2017 i en ny version 2020! Bilden är min målbild- 21 km innan året är slut, kanske även ett personbästa?

Gillar

Kommentarer