Självlastande!

Vi har tränat hela sommaren, små korta pass några gånger i veckan enligt plan och Strumpan har varit så duktig.

Vi har tränat på att gå upp på rampen och in i transporten själv, backa ut lugnt och sakta, sedan utökat svårighetsgraden till att stå stilla och vänta. Vi har lastat och åkt för vaccination och sedan hem i igen utan att lasta av på bortaplan, även lastat och bara åkt en liten sväng utan mål för att sedan några minuter senare åka hem igen för att sedan lasta igen på hemmaplan.

Det jobbigaste har varit när jag ska stänga bommen men allt eftersom så har också de släppt. I början nöjda jag mig med att hon gick in och väntade, utan att lägga på bommen, sedan stängde jag bommen men inte luckan och lät henne sedan komma ut. Allt har skett succesivt och nu kan hon också stå och äta lite med bommen stäng och med en hel del oväsen runt om utan att bry sig nämnvärt. Stor vinst.

Så det stora eldprovet var ju då i onsdags när vi skulle åka och träna på bortaplan. Men det gick helt perfekt även med lastningen! Lastade själva både hemma och på träningen lätt som en plätt och gick rakt in och stannade kvar så jag kunde stänga.

Nu har hon fått ett litet uppehåll i tärningen sedan i onsdags men om ett par dagar lastar jag igen för att underhålla arbetet vi gjort och förhoppningsvis håller det sig så här bra :)

Gillar