Skogsmullar

Efter flytten fick Strumpan tre veckors semester från ridning och träning med full fokus på att kunna landa i sitt nya hem med sin nya vän. Jag hade ingen tidsaspekt på hennes vila utan lät henne landa i sin takt. Efter bara ett par veckor hade hon landat fint och tre veckor efter flytten hoppade jag upp och joggade henne några minuter i hagen och därefter har vi sakta men säkert joggat igång, varvat med promenader i skogen och kort jogg uppsuttet i hagen. Sedan boxfronterna kommit på plats har vi även kunnat börja lämna stallet ordentligt och även rida ut. Sedan vi börjat kunna rida i skogen ordentligt och Madicken står gott i boxen så är det de än motionsformen vi håller oss till. Så underbart att rida i skogen med sin bästis!

I går testade vi en liten längre runda med lite mer trav och galopp. Jag har laddat ner en app Equilab som loggar vår ritt och som även delar en länk när man rider iväg med en utvald person som kan följa ritten i realtid i fall det skulle hända något på uteritten så man snabbt kan få hjälp.

Vi hade kunnat trava och galoppera betydligt mer om vi hade velat men jag ville inte ta i för mkt utan vi höll det på en lagom nivå och det blev en väldigt härlig tur om än svettigt eftersom de va väldigt varmt trots att klockan ändå var 21.

Gillar