Skogspromenad

Jag har egentligen aldrig någonsin promenerat en häst i paddocken på de viset som jag gjort med Maltes nu under rehabiliteringen. Jag har alltid promenerat i skogen vilket är betydligt roligare både för häst och mig själv. Men av någon anledning har det blivit att jag gått de vardagliga promenaderna på gårdsplanen eller i paddocken nu denna perioden och bara några i skogen på helgen. Mycket har så klart att göra med att skogsmaskinerna förstört alla våra vägar. En annan anledning just nu under ryggrehaben är att Maltes gärna ska gå med huvudet sänkt för att inte påfresta ryggen vilket inte är lika lätt på promenad ute.

Men i går kväll skyndande jag mig att gå en sväng i vårt egna skogsparti över vägen direkt efter intag runt 19 innan det blev för mörkt. Maltes var precis som jag hade räknat med väldigt på tårna och gick väl en hel del i passage och gjorde några skutt, men vi tog oss runt ett par tre varv i vår lilla skogsdunge och tog oss hem helskinande. Vi var inte borta så länge kanske 10-15 minuter innan vi återvände och tog sista delen av promenaden hemma på gården så han fick slappna av igen. Min plan var mest förbererdande för att vi skulle ta oss ut på promenad utanför gården även i morse och förhoppningsvis gjorde vi oss av med den värsta spänningen i går.

Så i morse utrustade vi oss med bomull i öronen, huva och säkerhetssnöre i form av en kedja och sedan gav vi oss ut längst vägen. Man får passa på så här en söndagsmorgon runt 07 när det är väldigt tys stilla och fridfullt ute, bra förutsättningar för en avslappnad trevlig promenad. Som jag hade hoppats så var Maltes helt lugn redan från start, visst tyckte han de va spännande men han gick snällt hela vägen och när vi kom hem kände jag att han var väldigt nöjd av att få vart ute på promenad. Vi avslutade på samma vis som i går och gick sista minutrarna hemma på gården där han fick sträcka ut halsen och slappna av helt innan jag släppte ut i hagen.

Fantastisk start på morgonen, jag tror detta får bli vår Söndagstradition <3

Gillar

Kommentarer