Smal

Maltes har tappat lite hull de senaste veckorna och det har gått rätt snabbt. Eller hullet är kanske fel att klaga på men han har tappat en del överlinje. Sedan vi gick över på hösilage där vissa balar består av rel. grovt hösilage så äter Maltes inte de han borde. Han äter inte upp varken i boxen eller i hagen och jag får slänga rätt mycket varje dag.

Jag har ökat på både lusern och Krafft Senior Sensitive. Valet föll på Krafft Senior Sensitive eftersom den innehåller hög andel protein, inget havre, ingen soja, hög andel essentiella aminosyror och tillsatts av jäst för matsmältningen. Maltes är känslig för havre och soja vilket gör att flera fodersorter man normalt använder när man behöver tillsätta protein faller bort. Exempelvis innehåller Krafft Groov, Krafft Groov protein och Krafft Muscle up, Hippo Grow Alfa osv innehåller antingen havre eller sojaprotein.

För att ge honom lite extra utöver detta så har jag idag också köpt Lusernhack som han kommer få som komplement till de hösilage han inte vill äta. Lusernhack är bra på så sätt att de också tillgodoser tuggtiden vilket inte kraften och luserngröten gör. Tanken är att han ska få Lusernhack i en hink på morgonen i boxen eftersom han allt som oftast inte äter något av sitt hö i boxen på morgonen. Sedan får han också en hink med Lusernhack på eftermiddagen.

Utöver detta äter han också Krafft Mash Sensitive för att luserngröten ska smaka bättre och för övriga goda egenskaper som Mash är känt för. Sensitive innebär att denna variant av Mash inte innehåller någon havre. Sedan tidigare äter han också extra magnesium, salt, Mineraler och kallpressad linfröolja.

Gillar

Kommentarer