Snökaus

Jag tog mig inte till jobbet i morse pga all den snö som föll i natt. Det måste vara minst 2 dm snö som kom i natt och på flera håll ser jag att det kommit mer än så då hela Facebook flödet är fullt med bilder på folks bilar, trädgårdar osv alla med mängder av snö. När jag vaknade möttes jag av informationen från Partille kommun att dem som måste ge sig ut på vägarna bör ta med sig en spade då risken är stor att man kör fast, de plogningar som gjorts under natten räcker inte till för att hålla vägarna säkra. Redan där började jag ana oråd att det skulle bli svårt för mig att ta mig till jobbet.

När jag hade fått ut hästarna i sina hagar gick jag in och lyssnade av radion samt kollade in trafiken. Stora problem i trafiken och stopp på E20 in mot staden. Jag tog snabbt beslutet att inte ge mig iväg idag med tanke på min egna säkerhet. Jag skickade ett mail till min chef som snart svarade att jag gjorde helt rätt. Fick senare samtal från kollegor som gått till jobbet, kört fast, vänt halvvägs, stått 2 h fast i kö på E20 med mera, så nu känns det väldigt bra att jag sitter i mysbyxor med datorn och räknar budget och nya taxor sedan klockan 07 i morse.

När jag hade jobbat ett par timmar och tog mig en snabb rast med macka och varm oboj framför mina beräkningar vid datorn kom solen upp en sväng över gården. Jag bokstavligen sprang ut med kameran och tog några snabba bilder på den nu ännu mer snötäckta gården. Tur jag var snabb för några minuter senare var solen borta. Även om snön orsakar kaos kan ingen förneka att det är otroligt vackert!

Gillar

Kommentarer