Solen är tillbaka ☀️

Solen är tillbaka på himlen. Jag känner mig dock inte helt 100, vet inte om jag är allergisk eller börjar bli sjuk men hoppas på de förstnämnda. Har snart gjort en arbetsdag och tar nu paus för lunch innan lite ekonomi följer och dagen sedan är slut.

Igår hade jag och Malte ett riktigt grispass i ridhuset. Det hände mycket runt oss hela tiden och Maltes blev bara värre och värre med tiden. Han började riktigt riktigt fint men någonstans i mitten av passet kokade det över och ingenting fungerade. Jag försökte lirka, vara bestämd, uthållig, listig... men nej ingenting fungerade. Efter 1h ridtid inkl en hel del pauser avslutade jag när vi iaf kunde galoppera utan att han kastade sig hysterisk över ingenting.


Usch jag hatar den där känslan, vet inte vad jag gjorde som fick honom att passera gränsen men vi måste ju kunna komma vidare också och när han går i liten hage är tråden otroligt tunn. Hade detta varit i somras hade det inte blivit såhär men jag är inte helt van vid dessa snabba och skarpa reaktioner.

Jag hoppas vi kommer få detta att funka trots liten hage för jag älskar verkligen stallet vi står i och Maltes har aldrig mått så bra som nu, men vinterhagen är ett problem tyvärr. Jag ska försöka öka på motionen ytterligare avsuttet mellan ridpassen utan att för den delen slita på honom och hoppas de hjälper.

Känns så där med ett sånt här pass inför söndagens pay and ride men men vi får försöka vända det! 🙂

Gillar

Kommentarer