Spänningar i ryggen (?)

Maltes är i full gång sedan en tid tillbaka och det känns som om vi utvecklas hela tiden, även om det så klart inte går spikrakt uppåt hela tiden så tar vi oss framåt. Själva ridningen går bra, Maltes utvecklas och jag tycker det händer saker hela tiden. I början gick det väldigt snabbt och Karolina påpekade att Maltes hade sett ut att utvecklats att bli ett år äldre bara mellan två träningar med 14 dagars mellanrum. Nu är kanske inte utvecklingen lika snabb så klart och det är väl tur det för då hade Maltes vart pensionär redan haha. Oavsett så går det åt rätt håll.

Nu kommer det jäkla berömda ordet "MEN", att det alltid måste finnas ett men, kan det inte bara få vara just bra utan men.

Under 4 olika pass har Maltes de första skrittstegen visat någon form av obehag. Första gången var på en Traudi-träning på Hagelyckan i somras, då kickade han inte men var tydligt obekväm och trolilgen hade han fått med sig något kryp typ en älglus för beteendet var märkligt och han kliade sig mycket osv, men ack ändå ett av passen jag minns som att han visade obehag. Nästa pass var senaste träningen för Karolina hemma på gården. Den dagen hade det regnat blåst och varit kallt. Maltes hade bara 100g täcke på sig med hel hals. Jag var lite stressad också den dagen och jag tror inte Maltes hann bli riktigt varm innan det var dags för träning, då kickade han ett par gånger men så snart vi skrittade så försvann det och vi hade ett väldigt bra pass.

De sista två tillfällena har varit när vi besökt ridhuset nu förra veckan. Maltes har varit ordentligt täckad, varm och ordentligt uppvärmd när jag suttit upp, men gemensamt för båda gångerna är att han i den nya miljön inte varit helt avslappnad och haft mycket att titta på och spänt ryggen. Båda gångerna har han kickat med ena bakbenet två gånger och spänt ryggen. När vi väl kommer iväg och han får skritta så slappnar han av direkt , det är just bara innan vi kommit iväg som han av någon anledning är besvärad. Passen efteråt, speciellt det i torsdags, är ju sedan väldigt bra och han visar inte minsta lilla tecken på någon sort obehagskänsla överhuvudtaget.

Emellan dessa passen från det första i somras som egentligen troligen berodde på något kryp så har han inte gjort något alls. Min teori är att han är väldigt känslig när det är kallt och i nya situationer när han spänner till och sänker ryggen så kanske han känner av ryggen helt enkelt. Även om han har varma täcken så blir det inte samma sak som en varm sommardag, de är ju omöjligt.

Själva grejen som han gör nu är ju verkligen inget stort, men det jag är så orolig för är ju så klart att det ska eskalera och bara bli värre. Jag hoppas ju så klart så innerligt att så inte är fallet och jag gör allt i min makt för att det inte ska bli så. Till helgen som kommer borde vi ha fått i gång solariet, hoppas kanske det kan hjälpa och värma upp musklerna det där lilla extra som behövs.

Med anledning av detta så rider jag fortfarande i snitt 2 dagar i veckan och ibland 3 för att inte anstränga honom för mycket och för att fortsätta bygga honom från backen. Jag gör allt jag kan och hoppas för allt jag är värd att det inte blir värre.


Gillar

Kommentarer

Alexandra
,
Hejsan! Ett tips, hade jag vart du hade jag tagit ut en kiropraktor och sedan en som kan köra djupvåg på din fina häst, så att musklerna verkligen djupgående får sig en omgång för att sedan kunna slappna av. Skulle gissa på att något ligger fel och på så sett går han och spänner sig. Eftersom det är när du sitter upp så visar han förmodligen att något inte är som det ska. De är smarta dessa krabater 😊 Lycka till!
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Tack för ditt tips Alexandra 😊 Han träffar equiterapeft/kiropraktor kontinuerligt och har gjort både före och efter operationen av ryggen 😊 😊
nouw.com/camillabergquist
Dressyrtanten A
,
Du har mitt nummer vill du bolla lite ideer får du gärna höra av dej... PRE är lite speciella ibland..Med vänlig hälsning A
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Tack snälla 😊
nouw.com/camillabergquist