Spöken på ridbanan

Puh vilken flopp ridningen blev igår.
Det blåste rätt bra men red ändå ute eftersom det var sånt fantastiskt väder. I bortre änden av ridbanan bör maltes lite spänd och jag la lite extra fokus dör i början och försökte få honoraret slappna av. De gick sådär men blev bättre och bättre efter att ha travat förbi ett par gånger. Sedan helt plötsligt från ingenstans kastade han sig 180 grader om och skenade bort till andra änden. Jag kände i benen hur hans hjärta bankade och han stod som en pilbåge vänd mot de andra hörnet.

Första stunden efter reaktionen gick de inte att få kontakt med honom alls, han sandade runt kastade sig nån gång till och frustade och kastade ut luft ur näsborrarna. Jag försökte skritta på en volt längst ber och få honom att slappna av. Efter typ 10-15 minuter fick jag inse att det inte kommer gå att rida där så jag avbröt genom att hoppa sv och gå in i ridhuset.

Inne i ridhuset hoppade jag upp igen och skrittade lite han var fortfarande upprörd och spänd men lyckades efter lite lirkade, och faktiskt också en tillsägning när han även började kasta sig i ridhuset helt oprovocerat, att få några varv med avslappnad trav. Med det avslutade vi och skrittade av ute förhand runt stallet.

Maltes fick ett bad och sedan gick vi ut i blåsten för att torka. Vi gick tillbaka till ridbanan och gick där en stund. Han var fortfarande väldigt rädd och de var ingen idé att försöka gå i de hörnet men vi klarade iaf av att gå på andra halvan banan. Får se hur långe detta kommer hålla i sig nu 😊

Gillar

Kommentarer