Nya inlägg

  Stay in the moment

  Jag är målmedveten tävlingsmänniska som älskar att ha många bollar i luften fast jag kanske inte har det bästa bollsinnet. Jag är en planeringsmänniska ut i fingerspetsarna som hela tiden planerar och omplanerar min (och andras) tillvaro. Jag inser att jag har svårt att fullt ut leva i nuet ibland.

  Jag betraktar ofta nuet som en väg till ett framtids mål, något som ska passera för att kunna skörda frukterna längre fram. Med andra ord befinner jag mig inte alltid här och nu utan befinner mig i tankar och planer om vad som komma skall. Men framtiden är såklart alltid ett steg före hela tiden - som tanken- vilket leder till att man ibland lever i en strävan mot något utan att faktiskt uppleva att man kommit någonstans.

  Jag behöver ibland stanna upp och försöka påminna mig själv att vara här och nu, njuta av stunden och de nuet erbjuder. Ibland kommer jag på mig själv när stunden har passerat, att jag inte fullt ut njöt av den, för att jag var förbi den redan i tanken.

  En strävan efter att uppnå saker i livet, en ihärdig målmedvetenhet och ett starkt driv tar mig alltid framåt och dit jag vill. De har jag tränat på hela livet och de har också tagit mig dit jag vill.

  Nu lägger jag till en ny dimension, en typ av mindfulness, för att träna mina tankar och få njuta mer av livet. Jag har redan kommit en bit på vägen efter den senaste tidens händelser och nya människor i mitt liv. Jag kommer alltid vara målmedveten tävlingsmänniska, men jag kan lära mig kontrollera vissa delar och på så sätt njuta mer av livet. 

  Med detta sagt är det rätt ironiskt att jag i ett soligt varmt och underbar Valencia, redan längtar hem ❤️

  Gillar