Stressad häst...

Idag var Foppa jättestressad när jag tog in :( Han försökte vid ett par tillfällen klättra och gräva sig ut ur boxen. Vet inte vad som hände men när jag kom ner till hagarna stod både han och Zlatan lugnt i hagen. Tog sedan båda tillsammans och halvvägs in hoppade Foppa till av något och när han kom in till boxen blev han halvt galen. Sprang runt och kastade sig mot fönstret som inte är igensatt. En häst hade flyttat från betet ( som han ser från sitt fönster( ner till lösdriften och Zlatan bytte box igår pga målning men annars var allt precis som vanligt. Testade med att täcka för det öppna fönstret efter ett tag. Det blev bättre, men absolut inte bra, han snurrade fortfarande runt i boxen.

Kändes inte alls bra att han sprang runt runt i boxen på sina opererade bakknän så försökte lugna honom genom att borsta och massera honom, när jag va där inne höll han sig lugn, men så fort jag gick ut började han igen. Tog därför en promenad med honom och när han först kom ut ur stallet var han verkligen som en fiolsträng och hjärtat bultade på honom så det syntes i hela kroppen. Det måste ha hänt något under dagen, men vad vet jag inte. Efter promenaden lugnande han sig och ställde sig tillslut och vilade lite, då kände jag att jag kunde åka efter 2 h vaktande tills han var lugn. Hoppas han håller sig lugn i natt. Jag har utsläppet i morgon så får hoppas det ser Ok ut i morgon bitti och att han håller sig lugn i hagen.

Det är verkligen jobbigt att se sin häst så stressad som Foppa var i dag utan att veta vad som orsakat det hela. Det gör verkligen ont i hjärtat. Hoppas hoppas detta inte är ihållande, för då vet jag inte vad vi ska ta oss till riktigt.

Gillar

Kommentarer