Suck!

Strålande sol behaglig värme och ridning på schemat gav en fantastisk början på kvällen. Maltes kändes lite matt efter gårdagen men i gott mod. Han fick först jogga ett par varv längst fyrkanten på lina innan jag satt upp som vanligt. Skrittade lite först och gjorde lite halt-skritt-halt i båda varven innan jag joggade ett par varv, Maltes kändes fin stadig och kom direkt in i en jättefin takt. Han fick en skrittpaus efter bara två varv eftersom han va så pass fin. Nästa travsekvens hann vi knappt ett varv av väldigt fin trav innan jag hörde hur han klev på sin en framsko och hur det knakade till i hoven. Skit också, hoppade av och såg att skon satt kvar men hade lossnat på insidan och var lite böjd uppåt. Så där tvingades vi avsluta för dagen efter 3 varv trav typ, förvisso väldigt fin trav men jag hade så gärna velat rida lite längre!

Vi hade iaf nya snygga boots från Kingsland den korta tiden vi var ute.. Alltid nåt!

Väl inne i stallet igen ringde jag Håkan hovis halv åtta och som tur var är han snäll som svarar så på kvällen. Han berättade hur jag skulle få av skon vilket var ett måste för den kan ju inte sitta på trekvarts. Tyvärr hade han knökfullt i morgon men kunde ta oss först ut på onsdag morgon.

Vi kommer sko om honom helt nu på onsdag morgon och ta av sulorna i hopp om att skorna får sitta bättre då. Han kommer även lägga dem lite tightare än tidigare så får vi hoppas de håller!

Att få av skon var inte bara lätt, tur jag har Rasmus Love som hjälpte till att slå fram sömmarna och lossa dem så skon släppte tillslut. Nu får han bara gå i gräshagen fram tills onsdag morgon.

Gillar

Kommentarer

Lovise,
Meeen nu får han ju sluta!! Men roligt att traven kändes fin 🙂
www.lovisec.com
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Eller hur, dags att sluta med skohaveri nu! 😊
nouw.com/camillabergquist