Svårt

Det är inte bara lätt att hålla humöret uppe när allt sker samtidigt, därför har det varit tyst här sedan sist. Kliniken kom inte bara med positiva besked och även om loppet inte är kört så tappar man inspirationen rätt bra när man får sedan besked som vi fick på kliniken sist. Att livet i övrigt är upp och ner bidrar ju så klart också till att det är extra tungt. Jag ska föröka dela med mig av vad som hänt de senaste, vi börjar med Malteupdate.

Efter kliniken skulle Malte vila helt i 2 dagar och sedan skrittas för hand i 2 veckor. Där är vi nu, vi har promenerat ca 30 minuter om dagen och han har stått i sin mindre grusade hage vilket har resulterat i en mycket energirik Maltes, en typ av tickande bomb :) I dag fick han börja gå på lina och töm 10-20 minuter om dagen i lång låg form med inslag av arbete över bommar i skritt och trav. Eftersom han som sagt är väldigt explosiv tog vi det väldigt lugnt i dag och väntar någon dag innan jag blandar in bommarna annars kan det nog lätt koka över.

Planen nu är att jag ska bli uppringd av veterinären med besked när hon vill se Maltes igen. Enligt instruktionen skulle vi på återbesök efter 4 veckor men när jag försöka ringa och boka tid fanns inte veterinären på plats då. Jag skulle gissa att vi kommer få ta det efter 2 veckor istället men jag vill gärna ha veterinärens tankar innan jag bokar så därför väntar jag nu på att dem ska ringa tillbaka.

Det känns i alla fall skönt att han nu kan få röra på sig lite mer vilket jag hoppas kommer resultera i att han taggar ner lite grann och blir sitt gamla vanliga jag :)

Hoppet är det sista som lämnar en säger dem. och jag hoppas så klart att vi ska ta oss igenom detta och att jag kan få rida min fina häst igen och komma vidare. Men så klart vågar man inte hoppas för mycket, men innerst inne så håller jag så klart alla tummar jag har varje dag.


Gillar

Kommentarer