Tandläkare

På fredag kommer en hästtandläkare till stallet och kollar/behandlar Foppa och Maltes tänder. Maltes tänder kontrollerades på besiktningen med kommentaren "Ser bra ut behöver inte raspas". Jag tyckte dock kontrollen gick väl snabbt och med tanke på hur han håller på i skritten känns det som om en ko troll är på sin plats ändå trots att det bara gått sex månader sedan kontrollen. Jag tänkte även få en liten genomgång av hennes åsikt om Maltes form på munnen och vilka bett som är att föredra. Jag vet ju teoretiskt att en rundad gom passar tredelat och spetsig två delad osv. Men att ta tag i tungan på Malte och se efter gar lixom inte känns aktuellt, jag vet inte hur jag skulle kunna lyckats. Sedan får hon såklart även titta på träns och nosgrimma/bettets placering.
Jag hoppas såklart inte de är något fel på Maltes mun, men samtidigt hade det vart skönt om man kunde få en liten förklaring till beteendet det senaste. Nu har det ju blivit mycket bättre med kickadet och kliandet men det känns ändå inte helt 100 så det känns bra att jag fått en tid denna veckan.

Gillar

Kommentarer

LoviseC,
Låter klokt. Jag ska låta nån kika på Kaprifol och Alice snart också, så fort jag kan använda stallet lite mer ordentligt :P
lovisec.wordpress.com
camillabergquist,
Hade vi haft mer plats hade du ju kunnat komma hit men blir svårt att få in alla i stallet :p Nästa gång kan vi samordna oss kanske :)
camillabergquist.wordpress.com
LoviseC,
Haha, är ju inte sån brådska :P Men vi kan säkert passa in det på samma dag nästa gång =)
lovisec.wordpress.com
camillabergquist,
Förstod de, men tänkte att det säkert blir billigare om man är fler i samma område nästa år :) :)
camillabergquist.wordpress.com