Tänk positivt

Jag kunde ju så klart inte släppa ridningen i går, eftersom Rasmus är sjuk så är han inte så mycket till sällskap heller så tankarna få flöda fritt, på gott och ont.

Första tanken när jag tänker tillbaka på förra gången när jag red var att det gick så himla bra, att han var stadig i handen och travade snällt. Men så när jag började tänka efter så insåg jag att första gången inte alls gick så jättebra egentligen, var det inte lite samma sak då? Den gången reda jag igång honom på medicin och han fick alltså antiflamatoriskt som också verkade smärtstillande. Tack vare bloggen kunde jag gå tillbaka och läsa om första gången jag red efter rehabperiod nummer två, HÄR kan ni läsa om ni vill.

Det ger mig mer hopp att läsa att Maltes faktiskt betedde sig i pricnip likadant förra gången när vi satte igång, när han gick på fulldos av Equioxxen, den medicin som gjorde att jag faktiskt kunde rida relativt normalt de efterföljande passen medans han gick på den medicinen. På samma sätt så kastande han med huvudet till och med redan i skritten då vilket han inte gjorde igår. Likväl i traven så drog han i tyglarna, tappade balansen och kastade med huvudet, han kickade förvisso inte förra gången men de va annars väldigt likt gårdagens förösk. Förra gången blev han bara bättre och bättre för varje pass och redan pass två var han mycket bättre. Tredje passet tror jag var de bästa, ni kan läsa om det HÄR . De är detta man först kommer i håg när jag tänker tillbaka till den tiden, hur fin han var att rida i traven, men när man ser tillbaka svart på vitt så var det ju faktiskt pass tre, de tog alltså ändå två pass innan han slappnade av. Det är ju absolut inget konstigt egentligen vi har ju hållt på i över 6 månader, klart det tar tid att komma tillbaka från de.

Så jag förösker tänka positivt och hoppas att det är en mer avslappnad Maltes nästa gång jag hoppar upp och ännu bättre gången efter de. Vi kommer i allafall händanefter rida själva, de är ju uppenbart att Maltes inte vill att Rasmus går bredvid och han har ju varit så snäll så fort Rasmus släppt. Jag kommer dock fortsätta vilja ha någon som står med mig när jag hoppar upp de första gångerna, i fall något händer, man varken syns eller hörs ju nere ifrån paddocken om man är själv.

Planen är att testa igen på tisdag och lördag nästa veckan, 2 pass ska han ridas i veckan i början enligt Husaby, så vi kör på enligt plan helt enkelt.

Gillar

Kommentarer