Tankar på tåget

Sitter på tåget hem från Stockholm, det har varit två väldigt bra dagar men nu är man rätt trött. På tåget ner jobbade jag hela vägen och fick väldigt mycket gjort. Nu på väg hem har jag fixat lite mailjobb och sedan vilat en stund. Nu känner jag dock att jobbet får vara tills i morgon.

Man kan inte undvika att sitta i tankar när man reser så här, det finns ju med tanke på min situation på fler plan onekligen mycket att tänka på. Framtiden, både långsiktigt och kortsiktigt tar stora delar av min tankeverksamhet såklart, både på hästfronten men också för min privata del. På vissa punkter vet jag precis vad jag vill medans andra nästan känns lite likgiltiga. Likgiltiga kanske inte är ett rättvist ord för det är inte så att dessa delar av livet inte betyder något i den meningen utan mer att i jämförelse med annat spelar det inte lika stor roll längre. Antingen är det så att jag inte riktigt ännu vet vad jag vill eller så är det så att det faktiskt inte är de som betyder mest längre. En annan aspekt är att jag kanske stängt av till viss del på de delarna för att skydda mig själv eller för att det är så mycket annat som kräver min uppmärksamhet.

Kryptiskt jag vet, men för att ta ett exempel som förändrats så är det boendesituationen. Tidigare har jag varit så otroligt övertygad om att jag ville bo på landet lite avsides, idag är jag inte alls säker på de längre. Jag är fortfarande inte inne på att bo i en liten lägenhet Gbg mitt i smeten det lockar inte alls men en central fint renoverad lägenhet i exempelvis Alingsås med ett bra läge är inte längre lika långt bort. Det kanske inte är drömmen, de är nog fortfarande ett hus även om det inte längre är på landet, men när allt kommer omkring är det inte det viktigaste utan livet i övrigt, människorna omkring mig och kvaliteten i livet.

På hästfronten känns det såklart lite mörkt, jag vet inte alls vad detta kommer leda till med Maltes. Jag hoppas ju såklart att han ska bli frisk men jag vågar inte hoppas för mycket. De jag vet är att jag inte vill vara utan häst den här perioden av livet. Får inte Maltes finnas kvar hos mig, vilket isig är en fruktansvärd tanke men som jag ändå måste tänka, så tänker jag lägga lite extra pengar och köpa en mer färdig och "prövad" häst denna gång. En häst som är mer riden och utbildad och som bevisligen hållit för ridning en lite längre period. Jag vill ge mig själv chansen till en period där jag kan få rida och ha roligt. Känner mig hemsk som ens tänker dem tankarna och jag förstår om vissa tycker de är fel och dömmer mig för dessa tankar när Maltes fortfarande finns kvar. Jag har dock kämpat i så många år, först i nästan 5 år med Foppa med diverse skador vilket slutade med triangelmärkning och sedan nu snart 2 år av rehab på rehab med Maltes trots en väldigt gedigen veterinärbesiktning och undersökning vid köpet efter konstens alla regler. Vi är inte där ännu och jag ger Maltes allt jag kan för att han ska bli bra men blir han inte det så är det enda jag kan tänka mig att göra annorlunda denna gång är att köpa en äldre mer utbildad häst helt enkelt, det är skillnaden jag kan hitta som kan ge mig större chans att få en mer hållbar kompis än tidigare köp jag gjort.

  • Livet

Gillar

Kommentarer

Dressyrtanten A
,
Men vet du vi är bara människor o människor har önske drömmar och utan drömmar så orkar man inte. ha inte dåligt samvete för dina drömmar och Du det är inte många som gjort för Maltes det du gjort kram
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
Tack gulliga, det värmer verkligen! Stor kram
nouw.com/camillabergquist
Lovise,
Jag är mest imponerad och glad över att du orkar tänka framåt och orkar gå vidare om det värsta händer 😊
www.LoviseC.com
CamillaBergquist
CamillaBergquist,
För mig är det de enda sättet att orka ta mig igenom det helt enkelt 😊
nouw.com/camillabergquist