Tappsko och träningsförberedelser

Puh ni kan bara gissa panikkänslan när Maltes trampar av sig ena framskon på slutet av gårdagens ridpass. Det är lördag och jag har en träning bokad 50 min enkel resväg bort kl 13 på måndag. Men bästa hovis ställer upp och var på plats idag söndag och slog på skon igen, vilket jag är väldigt tacksam för! Sicken support och service!

Hovarna har blivit riktigt fina med de nya skorna och verkningen. Dem läggs ut lite längre bak nu för att få bästa stödet men de ökar också risken för att han trampar på dem så de åker av. De är just när han blir spänd och börjar "trampa luft" och veva med sina framben som skorna ryker. Så var också fallet igår på utebanan. Han blev spänd då det var mycket som hände runt ikring och så klev han av sig den helt enkelt. Det blir dock bättre och bättre och ju stabilare han blir desto mer sällan kommer de ske :)

Nu ska jag strax åka tillbaka till stallet för lite fix inför i morgon. Jag ska kolla så transporten är i ordning samt fundera ut vad vi ska ha på oss i morgon på Traudi-träningen. Tänkte även liggarn stund på att organisera lite bland mina saker samt smörja träns och torka av sadeln :)

Maltes ska få en lite längre promenad och ev joggas lite lätt beroende på hur han känns. Planerar att promenera runt travbanan ett par varv. Back och Track och ice-vibe får det bli på under promenaden.

Sedan väntar ett bad för Malte och jag tänkte testa linimentschampot på kroppen och havremjörken i bara man och svans, borde funka bra :)

Gillar

Kommentarer