Throwback- Stallrenovering #3B


Vi fortsätter på vår serie av återblick och går vidare med del två av juli 2015 då vi renoverade sadelkammaren. När golv väggar lister och fönster var klart var det äntligen dags att få börja inreda sadelkammaren. Det som genomsyrat hela vår renovering som varit som en röd tråd genom allt är att det ska bli så praktiskt som möjligt och allt ska vara så enkelt som möjligt, all planering har varit för att alla vardagssysslor ska bli så enkla som möjligt. Samma tänk även i sadelkammaren så klart och här handlade det om att det skulle finnas bra förvaring som både var snygg och praktisk. Som jag nämnde i tidigare inlägg hade jag sedan långt innan redan valt utseendet på sadel och tränshängare och jag är fortfarande jättenöjd med hur dessa blev!


Något jag hade tänkt på länge var hur man bäst förvarar schabrak så det är lätt att ta fram ett nytt och hänga undan ett annat. Eftersom jag tycker det är väldigt roligt att matcha när jag rider så ville jag hitta ett snyggt och praktiskt sätt att förvara schabraken på. När jag såg lösningen med byxhängarna så var det precis så jag hade tänkt mig det hela och lösningen blev given. Med hjälp av byxhängarna är det enkelt att byta schabrak, de är snyggt och de hänger luftigt.

Inredningen är som sagt vald för att få plats med så mycket som möjligt men ändå inte göra det för trångt, jag gillar verkligen inte när det är trångt utan jag vill med lätthet kunna hämta min sadel eller mitt träns utan att slå i något annat. Samtidigt ska man så klart utnyttja all yta man kan. I mitten av rummet valde jag att ställa två Malm byråer mot varandra för att få en bra avläggningsyta arr arbeta vid. Bredvid dessa placerades en sittbänk för stövelbyte med små fack för bland annat sporrar. Jag har återanvänt en hel del möbler från huset som jag inte riktigt hade någon användning för längre som exempelvis malmbyråerna och expedit hyllorna. För boots hade jag ställt ut ett antal pappersrullhållare som fungerar utmärkt som boots förvarare. Lite smågrejer som underlättar i vardagen helt klart och jag är väldigt nöjd med!

Gillar

Kommentarer