Throwback Stallrenovering #2


Vi kör två nummer på rad så här i början så vi tar oss fram till själva renoveringen! Ladan hade tidigare hållit boskapsdjur, taket var för lågt, det fanns ett betonggolv men det var i alldeles för dåligt skick för att använda, väggarna var sneda även om vissa väggar var reglade av förra ägaren. Tidigare ägare hade planerat för ett mindre stall med tre boxar av mindre storlek där de hade gjutit klackar för boxarna. Eftersom boxarna var för små var vi tvungna att slå sönder klackarna för att kunna gå vidare med arbetet, synd på de arbetet som var gjort de var en bra tanke.

Första officiella arbetet med stallet vara att räta upp väggen mot förrådet som var väldigt sned och vind. I och med detta var stallrenoveringen officiellt igång den 30:e mars 2015, även om det största arbetet drog igång under senare delen av våren början av sommaren 2015.


För att få så stora boxarn som möjligt satte vi igen befintlig öppning in mot hallen för sadel/foder och torkrum och öppnade upp en ny öppning till dessa rum vilket genererade en betydligt längre vägg där boxarna skulle komma att byggas längre fram.



Här har vi sågat upp den nya öppningen och påbörjat regling , den gamla öppningen syns till vänster och den nya öppningen i mitten.

Gillar

Kommentarer