Throwback Stallrenovering #3

Efter mycket dressyrinlägg så återgår vi till serien om stallrenoveringen där vi ser tillbaka i backspegeln och minns allt vi faktiskt har åstadkommit. I nummer tre av serien har vi kommit till juli 2015 när vi hade vår första semester få¨n jobbet på gården. Under semestern hände det väldigt mycket och vi jobbade i princip bara med stallet morgon till sena kvällar. Fokus låg på att få till sadelkammaren eftersom jag hade all utrustning i huset nere i källaren.

Golvet var inte helt när vi började utan vissa partier bestod av trägolv och vissa av äldre betong. När vi lyfte bort trägolvet fanns ett grusgolv under och detta fick gjutas igen för hand för att komma vidare med arbetet, det var där vi började juli 2015.


När golvet var fixat skulle rumsavdelningarna reglas upp för att få upp avgränsande väggar till sadelkammaren. När allt var reglar skulle allt sedan isoleras, plastas och sedan var det bara att spika råspont på alla väggar. Mycket hamrande och spikande vill jag lova!


Nä väggarna va uppe var det dags för golvet som flytspacklades två gånger innan vi kunde lägga de garageklinker som vi hade valt ut till sadelkammaren. All råspont vi hade spikat skulle också målas vitt två lager och lister skulle upp i taket och golvet.


Nu började det faktiskt likna ett riktigt rum och golvet var ett riktigt lyft! Jag hade redan långt innan bestämt mig för vilket inredning vi skulle ha i form av egentillverkade sadel och tränshängare som skulle betsas. Vi gjorde egna mallar genom att helt enkelt mäta efter mina sadlar och träns. Inredningen sparar vi dock till nästa del av denna stallrenoverings serie! :)

Fortsättning följer!

Gillar

Kommentarer