Throwback Stallrenovering #7

I den här "serien" delar jag med mig av de stora milstolparna i vårt arbete med att renovera vårt stall. När golvet var gjutet och väggarna klara med dörrar och fönster var det äntligen dags att påbörja arbetet med själva boxarna. Under jul-nyårsledigheten kom första boxväggarna upp och stallet började ta form på riktigt.

Rasmus arbetade med stålet genom att kapa bitarna i rätt längd, kapa ur och böja till dem till önskad form. varje vägg och varje boxdörr har en egen ram.

Medans Rasmus arbetade med allt stål målade jag boxfyllning som Rasmus hade kapat till och fasat i kanterna. Det var många många plankor att måla ett par hundra, alla 2 gånger om.

När stålet var klart och sedan också målat monterades allt samman till boxväggar, mellanväggar och boxdörrar. Låter kanske relativt enkelt men det var inte helt okomplicerat

Något som gjorde enormt mycket var när vi äntligen fick målat väggarna vita. Då blev det helt plötsligt så mycket mer färdigt än tidigare även om alla boxarna var uppe.

Här nedan är boxarna klara och stallet målat. Vi har även fått upp väggarna för den tilltänkta uppställningsplatsen, som vi sedan dock rev och gjorde om. Mer om detta en annan gång! :)


Gillar

Kommentarer