Tidigt sommarlov

Strumpan har varit lite stressad kring hagsituationen de senaste lite till och från. Det har varit lite så redan sedan januari då de bytte hage och står lite avsides. Strumpan är ännu lite flockbunden och blir stressad när hennes kompisar går ut ur hagen speciellt när dem är ett begränsad antal hästar totalt ikring henne. När de släpptes på bete eskalerade det eftersom det dessutom blev ny hage och få hästar. Jag fick under flera veckor åka fram och tillbaka för att säkerställa att hon inte sprang ihjäl sig typ när någon annan ville ta in och rida dagtid/ åka dit tidigare än de andra för att ta in henne först alla vardagar. En väldigt jobbig situation för alla men de fanns inga andra alternativ för oss eftersom stallet Strumpan står i var helt tomt.

Nu har det lugnat sig och ser stabilt ut efter att vi fick flyttat ett annat gäng hästar som nu får i hagen bredvid våra.

Tyvärr lyckades Strumpan slå på sig på insidan höger fram och har fått ett överben. Jag har varit i kontakt med kliniken som tittat på bilder och bedömt att de inte behöver röntgas. Hon är inte halt och verkar inte bry sig nämnvärt över det. Så tyvärr fick terrängträningen ställas in i går och istället fick Strumpan ett lite tidigarelagt sommarlov vilket hon verkligen förtjänar!

På tisdag kommer Equiopaten och ger henne en helkroppsmassage behandling samt lasrar överbenet. Tills dess kyler vi med vatten och efterföljande med kyllera o hopp om att minimera överbenets omfång när de blir permanent.

Gillar