Tömkörning med Emeli

Maltes har skött sig vä ldigt bra idag. Han har ju trots allt inte åkt runt ås mycket alls. Pga skadkor mm så har han ju mestadels tyvärr bara åka trnasport till veterinären och någon enstaka gång för något annat ändamål. Nu är det på tiden vi slutar åka till veterinären och gör något roligt istället!

Lastningen fick godkänt både dit och hem, det tog lite tid men det klassas ändå som bra eftersom han hela tiden var lugn och gick bara fram och tillbaka lite innan han tillsut stod still så Rasmus kunde stönga bommen.

Väl hemma hos Emeli var det liv och rörelse i form av en hel del hästar i hagarna intill paddcoken och en hel del människor, bilar och mopeder i omlopp. Maltes brydde sig inte så mycket i nåt, han tittade så klart men blev inte upprörd eller stressad alls. Super skönt verkligen att han är så stabil även på nya platser, de får han en stor guldstjärna för!

Jag promenerade honom för hand en stund i paddocken innan vi satte på tömmarna och jag lämnade över honom till Emeli. Emeli började lite i skritt så de fick lära känna varandra och så han fick känna på tömmarna ordentligt mot kroppen innan det var dags för högre gångarter. Som väntat gick traven väldigt fint och Maltes bjöd på en väldigt fin taktmässig trav med bra påskjut bakifrån. När de sedan försökte sig på galoppen orkade Maltes inte riktigt då underlaget var lite djupt pga nyläggning och kortsidorna är endast 20 meter vilket ger en lite för liten volt för Malte. Så galoppen blev rätt mycket rusning och inte jättemycket rund galopp i låg form :P Men de hade vi ju inte väntat oss heller utan de är ju de här vi behöver hjälp med. Emeli klarade ut det hela väldogt bra dock trots Maltes rusningar. Han gör ju inget för att vara elak utan han kan inte bättre helt enkelt de är ju därför vi tränar :) Efter galoppen blir han otroligt fin i traven och de är en fröjd för ögat att följa honm.

Högervarvet är han som vanligt lite känsligare i och här fick Emeli kämpa lite extra men de hittade varandra även där och bjöd på fina steg även i de varvet där även jag fick prova att flytta honom lite i sidvärts i skritten och fick med mig lite hemläxor att träna på hemma :)

Allt som allt är jag supernöjd med min häst och så glad att vi åkte iväg idag! Här kommer en bildbomb från idag! :)

Gillar

Kommentarer