Tömkörningen i går

Lite fiilm och utvbärdering av gårdagen :)

Emeli började i vänstervarvet där Maltes är trygg, han fattade direkt och de kunde genast ta vid där de slutade i söndags. Han var jättefin, avslappnad och med Emeli på minsta lilla vink, Emeli kuna bara låta tömmen hänga med enhandfattning och springa med honom längst spåret i traven. Väldigt fint kvitto på att han förstått poängen i söndags. Eftersom han var så stabil bestämde vi oss för att testa lite tempoväxlingar vilket dock Malte direkt uppfattade som galopp och gjorde en hel del galopp försök. Efter några försök fick han till en super fattning och Emeli lät honom rulla vidare eftersom han var så lugn och sansad. Jag bara stod på sidan och kände mig stolt, de är ju precis de här han behöver! Så glad att det gick så himla bra! Ett försök till och ett par varv senare fick Maltes sakta av under en massa beröm och skritta en stund.

Efter detta arbete ville inte Maltes göra annat än att galoppera, han var så otroligt taggad att det inte riktigt gick att få till något riktigt arbete. Emeli bytte varv och i höger varv är han väldigt känlsig och lite stressad så där exploderade han ett par gånger. Så allt arebete efter galoppen gick egentligen ut på att få honom att tagga ner och komma till ro igen. När han väl gjorde det så avslutade vi med klapp och beröm. Jag skrittade sedan av honom ordentligt för hand.

Jag har två två filmer att bjuda på.  De första är en liten trav snutt från när vi leker lite med tempo i traven strax innan galoppen. Han blir lite väl exalterad över detta och kopper upp en del i formen, helst hade man ju velat att han kunde ligga kvar i den mer öppna formen äv i de här arbetet, men anna är vi barn i början! Hoppas kunna fånga joggen i lägre form på film nästa gång.  Den andra är på första galoppförsöket. Det syns tydligt att han inte är stark nog för att hålla ihop i galoppen och det är ju precis därför han behöver de här jobbet :)

Lärorik dag på flera plan! :) Mest glad är jag över den fina galoppen så klart!

Gillar

Kommentarer