Tömkörningsträning

Vi lyckas uppenbarligen alltid pricka in regn på schemat när det är dags för tömkörning, alla tre gångerna har det bannemig regnat! Jaja regn eller sol så gick det i alla fall bra idag för både Maltes och Majje.

Det hade regnat konstant under dagen så Maltes var lite spänd när vi igck ut och i början av passet undrade både jag och Emeli om han var halt eller vad han höll på med i skritten. Eftersom jag går rätt illa med min rygg så fick Emeli koppla på maltes på töm rätt snabbt och skritta fram honom på töm. Med tanke på allt regn som hade kommit under dagen och natten så var banan rätt blöt samt ovanan att kopplas på på töm sön snart gjorde att han spände sig extremt i skritten och han såg nästan halt ut bak i vissa sekvenser. När han väl fick börja trava så var det dock som bortblåst och han såg väldigt fint ut.

Maltes är ju väldigt bekväm i vänster varv där har han kommit mycket längre än i höder varv. I bland funderar ag över om han ser dåligt på de ögat för som Emeli sa idag så blir han som en helt annan häst i de varvet. Nu ar han jobbats mer från vänster och inte kommut så långt i sin utbildning så det kan ju också ha en natyrlig förklaring, men man börjar fundera när man jobbar med honom. Oavsett så skötte han sig bra och det var en bra workout för honom idag tillsammans med Emeli.

Så här ser de ut om man räkar stampa i en vattenpöl, inte rktigt den formen vi eftersträvar just nu men ja ingen brist på benlyft :P

För Majjes del var detta troligen första gången han blev tömkörd, han är betydligt mer välutbildad än Maltes ridmässigt och väldigt stabilt psyke så han tyckte inte detta var någon big deal alls :) Lten bonusbild på honom får ni också :)

Gillar

Kommentarer