Tömkörningsträningen

Maltes går fortfarande på halvfart och joggas försiktigt, trots detta fick han ändå vara med på tömkörningen i tisdags , man kan göra mycket i skritt och lite trav :) Vädret var sådär, de flesta ekipage fick uppehåll men Maltes timade in en del regnskurar, men de är bra träning även de!

Det var ungefär 1,5 månader sedan han blev tömkörd senast men nu känns det som om han är så pass stabil på töm att de inte brydde honom, han fattade direkt och var med på noterna. Han var dessutom lika fin i båda varven och inte alls lika känslig åt höger som han varit tidigare.

Emeli jobbade honom i skritten en bra stund och påbörjade arbetet med sidförande som han gjorde väldigt bra, han var som sagt inte så känslig så hon kunde "gå på honom" med tömmen mot sidan utan att han reagerade negativt utan snarare lärde sig att flytta undan för tömmen på ett korrekt sätt utan att vara rädd för den.

För att lära in sidförande börjar Emeli med att gå in på kvartlinjen och sedan flytta honom ut till spåret, det blev lite kortslutning i början eftersom Emeli ville flytta ut honom i en vattenpöl (haha) men på andra sidan där det inte fanns någon vattenpöl på banan gick de bättre. När han hade fattat principen kunde hon sedan gå "bogen in" längst spåret några steg vilket var riktigt fräckt att se.

Efter en stund av skrittarbete fick Maltes jogga lite och även där var han stadig och fin i båda varven. En host kom det och jag tror fortfarande det kommer upp lite slem även om det nu inte syns så mycket så ser jag att han tuggar efteråt vilket jag tror är för att han fåt upp lite slem.

Gillar

Kommentarer