Torkrummet tar form

Nu börjar faktiskt torkrummet ta form. Vi har hittills använt det med två klädställningar då krokar och lister ännu inte varit på plats. Vi har mest fokuserat på belysning och el de senaste men idag åkte jag och köpte vajer och fäste för att kunna sätta upp gångarna i taket.

Vi (jag..) har funderat massor fram och tillbaka om hur man gör upphängningen bäst. Utrymmet är ju inte så stort så efter en del velande fram och tillbaka föll valet tillslut på "Hagelyckanvarianten" dvs tränshängare i taket. Varianten med vajer är Rasmus påfund vilket innebär att man kommer kunna flytta hängare i sidled längst vajern. Vi kommer komplettera systemet med någon sorts låsning sedan om det behövs, vi får se.

Som synes på bilderna är ännu inte allt målat och listerna är inte på plats, men de kommer!

Vi har satt upp 3 hängare på varje vajer. Tanken är att man ska kunna hänga flera täcken samtidigt samt att man om man vill hänga täcket mellan två hängare rakt över rummet.  På Hagelyckan hängde alla täcken rakt ner mot backen på varsin  hängare och de täckena torkade ypperligt. Men nu finns möjligheten att hänga ut dem lite mer om man nu vill de, jag tror dock inte de ska behövas. Mest praktiskt är ju om täckena hänger på en hängare och rätt ner. Jag tror vi börjar så och ser hur de funkar :) En bild säger mer än tusen ord säger dem så jag lånade Majjes täcke och testade för att illustrera :) 

Gillar

Kommentarer