Torktummet

Idag har Rasmus vaknat till liv lite igen efter sin monsterförkylning så i dag har det vart fullt ös igen i stallet. Vi har mestadels jobbat med torkrummet så de ska bli helt klart inför kommande regnvecka.

Nu är allt färdigmålat, armaturerna är uppe och elektrikerna kopplade i torsdags in hygrostaten som kommer styra avfuktaren i rummet. Hygrostaten ställer man in på önskad luftfuktighetsprocent man vill ha i rummet exempelvis 50%, om luftfuktigheten passerar 50% slår hygrostaten igång avfuktaren. Man kan sedan även välja hur långt efter att korrekt luftfuktighet nåts som avfuktaren ska fortsätta gå innan den stängs av. Tack vare denna mackapär kommer vi inte behöva tänka på att sätta på / stönga av avfuktaren utan de sköts automatiskt.

Förutom de hängarna vi har i taket till täcken som jag har visat tidigare så har vi nu öven installerat hängare för att kunan torka benskydd samt att jag hängt upp galgar på vajern tillsammans med hängarna. Tanken är att man även ska kunna hänga upp blöta/svettiga schabrak på tork, antingen via galgarna eller på hängaren för benskydd. Jag har så klart testat båda delar :)

Jag har även målat en del annat under dagen när Rasmus hållt på med lite kablar osv. På målningsschemat idag stod samtliga dörrar i hallen inkl lister. Det ska upp ytterligare lite lister och alla dörrar ska tillsut se ungefär likadana ut, men en så länge är det bara en dörr som ser någorlunda färig ut :)

Gillar

Kommentarer